måndag 7 november 2011

Linas kycklingnuggets

Sesampanerade kycklingnuggets med sötsur sås och ris
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka 4 portioner ris enligt anvisning på förpackningen.
3. Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp 2 ägg i den ena. I den andra blandas 1 burk sesamfrön, ½ dl
ströbröd, 1 tsk salt och 1½ krm svartpeppar. Blanda väl.
4. Häll 3 msk olja i en långpanna. Dela 4 kycklingfiléer i ca 2x3 cm stora bitar. Doppa kycklingen först i
uppvispat ägg sedan i sesamfröblandningen och lägg dem i långpannan. Tillaga mitt i ugnen i 12-13
minuter. Vänd bitarna efter halva tiden med en stekspade eller kökspincett.
5. Skär 1 gul lök, 1 röd paprika, 1 grön paprika och 1 burk skivad ananas (spara juicen) i 2x2 centimeter
stora bitar.
6. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs lök och paprika. Lägg sedan ner ananasen. Rör ner 2 msk tomatpuré, 2 msk vitvinsvinäger, 2 msk socker, ananasjuicen och 3 dl vatten. Rör ut 2 msk
majsstärkelse (Maizena) i ett par matskedar kallt vatten. Häll ner i pannan under omrörning och låt koka
tills såsen tjocknar.
7. Skär ½ gurka i stavar och ställ i ett glas.
8. Servera kycklingnuggets med sötsur sås, gurka och nykokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar