måndag 7 november 2011

Linas torsk

Mandelgratinerad torsk med äppelsallad och potatis
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Koka 900 g potatis.
3. Smält 3 msk smör. Finhacka 1 kruka dill. Blanda smält smör, dill, ½ dl ströbröd och 1 påse mandelspån
(50 g).
4. Lägg ca 600 g torskfilé i en smord ugnsfast form och krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
5. Fördela dill- och mandelblandningen över fisken och tillaga mitt i ugnen i 20-25 minuter, eller tills fisken är
genomstekt.
6. Tärna 2 äpplen och strimla ½ purjolök (är purjolöken stor, använd en tredjedel). Värm 225 g haricots
verts enligt anvisning på förpackningen. Blanda äpple, lök och haricots verts. Ringla över 2 msk olja och 1
msk balsamvinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.
7. Servera fisken med kokt potatis och äppelsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar