måndag 7 november 2011

Linas fläskgryta

Kinesisk fläskgryta med grönsaker i sojasås
1. Strimla 140 g bacon, ½ purjolök och 2 gula paprikor. Dela 250 g broccoli i mindre buketter och skär
stjälken i tunna skivor.
2. Förbered en rymlig kastrull med kokande vatten till broccoli och nudlar. Några minuter före servering, lägg
ner broccolin i kastrullen och koka 250 g nudlar enligt anvisning på förpackningen.
3. Stek bacon i en stekgryta. Tillsätt eventuellt lite olja och bryn ca 600 g strimlat fläskkött, lite åt gången så
att allt får fin stekyta.
4. För köttet åt sidan i stekgrytan och fräs purjolök och paprika hastigt. Skala färsk ingefära och riv ner
motsvarande 2-3 tsk i grytan. Pressa ner 2 vitlöksklyftor.
5. Tillsätt 3 msk tomatpuré, ½ dl kinesisk soja, ½ msk honung, 1 tsk torkad timjan och 1 krm
svartpeppar. Blanda och låt allt koka ihop någon minut.
6. Servera grytan med nykokta nudlar och broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar