måndag 7 november 2011

Linas pumpasoppa

Pumpasoppa med svarta bönor och äppelbröd
1. Rensa ca 1½ kg muscatpumpa från frön. Skär pumpan i klyftor, skär loss och grovhacka allt orangefärgat
fruktkött.
2. Skala och tärna ca 250 g sötpotatis och 2 medelstora potatisar. Grovhacka 1 gul lök. Skala och finriv
färsk ingefära, motsvarande 2½-3 msk.
3. Hetta upp 2 msk olja i en gryta. Fräs löken genomskinlig och pressa ner 3 vitlöksklyftor, tillsätt den rivna
ingefäran och låt den fräsa hastigt.
4. Häll ner pumpa, sötpotatis och potatis. Tillsätt 2 tärningar grönsaksbuljong, 2/3 tsk salt och 1 krm
svartpeppar. Häll på 7 dl vatten. Koka upp och låt koka under lock i 20 minuter.
5. Skär ½ gurka i stavar och lägg upp dem i en skål tillsammans med 150 g sugar snaps. Skölj 1 förp svarta
bönor och lägg upp i en skål.
6. Dra kastrullen från plattan och mixa soppan slät med stavmixer. Håll mixerbladen under ytan hela tiden för
att undvika att det skvätter. Rör sedan ner 1 dl crème fraiche.
7. Servera soppan med svarta bönor, grönsaker och äppelbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar