måndag 7 november 2011

Linas svamp och älgfärspanna

Krämig svamp- och älgfärspanna med ris
1. Koka 4 portioner ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Koka 225 g haricots verts enligt anvisning på förpackningen.
3. Hacka 1 gul lök. Skiva 250 g champinjoner.
4. Hetta upp 1 msk olja i en rymlig stekpanna med höga kanter och fräs lök och champinjoner mjuka.
5. För lök och champinjoner åt sidan i pannan och fräs ca 500 g älgfärs. Smula ner 1 tärning köttbuljong
och tillsätt 2 tsk kinesisk soja. Strö över 1 msk vetemjöl och häll i 3 dl vatten. Rör ner 1 dl crème fraiche
och låt koka ihop i ett par minuter.
6. Servera svamp- och älgfärspannan med ris, haricots verts och svartvinbärsgelé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar